Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren ln (1/y)

Hallo,

ik loop vast op het volgende,
ik wil de primitieve van de samengestelde functie ln (1/y) bepalen.
ik dacht dit zo te doen,
(1/y) = u
afgeleide van u = - 1/y2 $\to$
-1/y2 · F ln(u)
primitieve van ln(u) = u·ln(u)-u
hx wordt dan : -1/y2 · 1/y·ln(1/y)-1/y
klopt dit?

Winnie
Student universiteit - zondag 8 januari 2012

Antwoord

Winnie.\Dit klopt niet.
ln(1/y)=-lny,dus de primitieve is F(y)=y-ylny +C.

kn
zondag 8 januari 2012

©2001-2024 WisFaq