Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule van Cardano

hallo,
wij, 2 V5 leerlingen, moeten voor wiskunde praktische opdracht weten wat de formule van Cardano inhoud. We hebben de andere vragen bekeken, maar we snappen niet wat jullie bedoelen met het antwoord, jullie verwijzen steeds naar een site waar o.a dit op staat: restart:
V:= a*z^3+b*z^2+c*z+d = 0;
V := a z3 + b z2 + c z + d = 0
Zouden jullie dit kunnen versimpelen alstublieft?
Alvast bedankt.

PS: we zijn slecht in wiskunde dus versimpel het zo veel je kan a.u.b!

Merel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 januari 2003

Antwoord

De pagina waar na verwezen wordt betreft de afleiding van de formule in Maple. Om de formule te gebruiken kan je kijken op Het oplossen van een derdegraadsvergelijking. Voornamelijk een kwestie van invullen.

WvR
woensdag 15 januari 2003

©2001-2024 WisFaq