Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud ruimtefiguur

Hallo,

Ik heb al wat zitten zoeken op het net, maar niet gevonden. Ik zoek de inhoud van een ruimtefiguur (laatste ruimtefiguur in afbeelding).



Het komt tot stand door een balk te halveren. Hierna wordt het linkse punt boven verbonden met het achterste punt rechts, en het linkse punt boven met het voorste onderste punt. Alles wat boven dit vlak gevormd door de drie lijnstukken wordt verwijderd.

Kan iemand me hier mee helpen? En indien je gewoon een formule zou hebben, weet je ook hoe ze hier aan komen?

Alvast bedankt!

Bert
Student universiteit België - woensdag 4 januari 2012

Antwoord

De ruimtefiguur aan de rechter kant is een piramide. Voor de inhoud van een piramide geldt:

$\large inhoud=\frac{1}{3}\cdot G\cdot h$

Bij gegeven afmetingen van de balk, het prisma of de piramide is de inhoud dan een fluitje van een cent. De formule is wel een 'oude bekende', zullen we maar zeggen.

WvR
woensdag 4 januari 2012

©2001-2024 WisFaq