\require{AMSmath} Standaardlimiet van ln Hallo,Ik probeer de volgende limiet te reduceren naar de standaardlimiet lim u$\to$0 ln(u+1)/u=1 en hierna op te lossen:Lim x$\to$3 (ln x - ln 3)/(x - 3)Echter ik stuit op problemen. Ik heb geprobeerd om x-3=y te stellen dan krijg ik:Lim y$\to$0 (ln (y+3)-ln 3)/y $\Rightarrow$ lim y$\to$0 (ln(y+3)/y) - (ln 3/y) =?Alvast bedankt voor de hulp! rico Student universiteit - maandag 2 januari 2012 Antwoord Denk aan de definitie van de afgeleide (functie: ln; punt: 3). kphart maandag 2 januari 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik probeer de volgende limiet te reduceren naar de standaardlimiet lim u$\to$0 ln(u+1)/u=1 en hierna op te lossen:Lim x$\to$3 (ln x - ln 3)/(x - 3)Echter ik stuit op problemen. Ik heb geprobeerd om x-3=y te stellen dan krijg ik:Lim y$\to$0 (ln (y+3)-ln 3)/y $\Rightarrow$ lim y$\to$0 (ln(y+3)/y) - (ln 3/y) =?Alvast bedankt voor de hulp! rico Student universiteit - maandag 2 januari 2012
rico Student universiteit - maandag 2 januari 2012
Denk aan de definitie van de afgeleide (functie: ln; punt: 3). kphart maandag 2 januari 2012
kphart maandag 2 januari 2012
©2001-2024 WisFaq