Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hellinggrafiek plotten

Als goede leerling maak ik huiswerk in de vakantie! Alleen het probleem is dat er geen leraar is. In de uitleg staat dat als ik een hellinggrafiek wil plotten dat je dat y1=0,75X bijv. en dan de cursor achter Y2= zetten, dan de optie nDeriv kiezen dan staat er zorg voor Y2=nDeriv(Y1,X,X) alleen als ik de optie nDeriv kies komt er niet nDeriv( te staan maar dan staat er bij y2= iets heel anders, ik kan het hier niet neerzetten maar ik zal het proberen:
d/d*gestippeld vierkantje* (*gestippeld vierkantje*) | *vierkantje* = *gestippeld vierkantje)

dan heb ik geen idee hoe ik voor Y2=nDeriv(Y1,X,X) moet zorgen, kunnen jullie me hierbij helpen??

Lars
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 januari 2012

Antwoord

Op http://www.wiskundeleraar.nl/page3.asp?nummer=6712 staat een voorbeeld. De Y1 kan je vinden bij vars en die 'x' is de variabele 'x' van het 'variabele-knopje'.

WvR
maandag 2 januari 2012

©2001-2024 WisFaq