Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Draaien ladder in

Dag Wisfaq,
Een gang van 1,2 meter breed maakt een rechte hoek met een gang van 1,5 meter breed.Teken nu een rechthoekige driehoek met een schuinze zijde die een muur vanuit de breedste gang verbindt met de muur met de smalste gang...
Noem deze schuine zijde AB.De hoek aan de andere zijde van de smalle gang die gevormd wordt door die overstaande muur en de rechte AB noem ik a.
a) schrijf die schuine zijde AB in functie van a.
Dat was geen probleem want ik vond dadelijk:
AB= 1,5/cosa+1,2/sina
b) welk is de waarde van a voor een minimale AB ?
Ik nam de afgeleide
AB'=y'=1,5 (-)(-sina/cos2a-1,2(-cosa/sin2a y'=0 dan is de teller vann y'=0 voor
1,5sin3a-1,2cos3a=0
tg3a=1,2/1.5
tg3a=0.8
tga=0.2
tg$a=0,1973... en het antwoord isa=0,748 rad
Er klopt iets niet?
C) Kan een ladder met lengte 3,5 meter door deze gang schuiven of gedragen worden.
Hier kom ik met de hoek 0,748rad of 42,85724308° uit op een lengte van 3,8 meter. Dus dat kan dan omdat ik maar 3,5 meter nodig heb..en de doorgang 3,8 meter toelaat...
BEST WISHES 2012 !!
Ik maak van de gelegenheid gebruik het voltallig Wisfaq team een GELUKKIG en GEZOND 2012 toe te wensen voor henzelf en hun families. Ik wil hier nogmaals benadrukken dat ik steeds op de good- will van de team -leden van WISFAQ heb kunnen rekenen bij het oplossen van vragen die mij bezig hielden in 2011. Mag ik dan ook hopen op een verdere samenwerking die ik zo geweldig vind !
Vriendelijke groeten en "Ein prosit" natuurlijk !!!
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 31 december 2011

Antwoord

Tsja, ..., 0,23=0,008.
De derdemachtswortel van 0,8 ligt vrij dicht bij 1 (ongeveer 0,9333...).

kphart
zaterdag 31 december 2011

©2001-2024 WisFaq