Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadratische sinusoide

geachte,
ik heb een vraag over kwadratische sinusoïde.
in mijn boek staat:
cos2(2x)=1/2+1/2 cos(4x)
Ik begrijp niet hoe er hier van een kwadratische cosinus naar een gewone wordt gegaan.
kunt u mij dit uitleggen met bijvoorbeeld tussenstappen te geven, of is hier een standaard regel voor?
alvast bedankt.

liza
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 30 december 2011

Antwoord

Liza,
Er geldt: cos2a=cos2a-sin2a=cos2a-(1-cos2a)=2cos2a -1.Dus volgt hieruit dat
cos2a=1/2+1/2cos2a.Neem nu a=2x en je krijgt jouw relatie.

kn
vrijdag 30 december 2011

©2001-2024 WisFaq