Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66442 

Re: Limieten van goniofuncties

Krijg je dan: (1-cos2x)/3x2 $\Rightarrow$ (1-1-2sin2x)/3x2 $\Rightarrow$ -2sin2x/3x2 t en n delen door 3, dan krijg je (-2sin2x/3) / (3x2/3) $\Rightarrow$ -2/3 (sinx/x)2 -2/3 · 1 = -2/3

Ik hoop dat ik een beetje in de buurt kom zo. Opmerking is wel dat in het boek bij het antwoord geen minteken voor 2/3 staat? Bvb dank

rico
Student universiteit - vrijdag 23 december 2011

Antwoord

Misschien moet je haakjes schrijven!?
1-cos(2x)=1-(1-2sin2(x)) en dat geeft 2sin2(x) lijkt me...
De standaardlimiet is sin(x)/x=1 voor x$\to$0
Het antwoord is dan toch wel $\Large \frac{2}{3}$

WvR
vrijdag 23 december 2011

©2001-2024 WisFaq