Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12742 

Re: Wanneer heeft x³ px -1 = 0 drie oplossingen?

Hallo, is dit trucje ook toe te passen op x5 + px -1 = 0 ?
Dus wanneer heeft deze vergelijking drie reeele oplossingen en wanneer slechts een en is hij monotoon stijgend? Deze vergelijking kan namelijk ook niet meer dan drie reeele oplossingen hebben en zal qua form een beetje lijken op x3 + px -1 = 0

Gr Ruben

Ruben
Iets anders - woensdag 21 december 2011

Antwoord

Ja hoor, heb je het al geprobeerd? Mij lijkt het wel mogelijk...

cl
woensdag 21 december 2011

©2001-2024 WisFaq