Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Decibels

Goede dag,
Decibels worden vaak zo weergegeven :
D= 10*log(I/I(o))
Met D decibels in Watt/m2 ;I ios intensiteit van het geluid in Watt/m2en I(o)=10^-12 watt/m2(de grens voor jongeren nog juist verdraagbaar)
Vraag 1.
Wat is de verhouding tusen de intensiteit van 2 geluiden als het enen 20 DB meer is dan het andere...(Antwoord:maal 100
Vraag 2.
Het geluid buiten een raket is 110 DB en binnen de cabine 58 DB. Hoevel maal is de intensiteit binnen de cabine kleiner dan er buiten,( 158489 kerr is het antwoord)
Ik geraak niet weg met mijn rekenwerk in de goede richting...
Groeten en bedankt voor wat hulp .
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 19 december 2011

Antwoord

Dag

Stel
q66420img1.gif

Voor vraag 2 is het verschil in aantal dB gelijk aan 52

Dus I2 = I1.105.2 = I1.158489

Ok?

LL
maandag 19 december 2011

©2001-2024 WisFaq