\require{AMSmath} Procent In de winkel kost iets €180,-. Ik heb het voor €93,75 kunnen kopen in de uitverkoop. Hoeveel procent korting heb ik dan gekregen en hoe gaat deze berekening?Alvast bedankt Thijs Leerling mbo - zaterdag 17 december 2011 Antwoord Je kunt deze formule gebruiken:$\large afname = \frac{{nieuw - oud}}{{oud}} \times 100\%$Invullen geeft:$\large afname = \frac{{93,75 - 180}}{{180}} \times 100\% \approx - 0,4792$Je hebt ongeveer 48% korting gekregen.Zie Procenten - hoofdstuk 2 - VMBO WvR zaterdag 17 december 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In de winkel kost iets €180,-. Ik heb het voor €93,75 kunnen kopen in de uitverkoop. Hoeveel procent korting heb ik dan gekregen en hoe gaat deze berekening?Alvast bedankt Thijs Leerling mbo - zaterdag 17 december 2011
Thijs Leerling mbo - zaterdag 17 december 2011
Je kunt deze formule gebruiken:$\large afname = \frac{{nieuw - oud}}{{oud}} \times 100\%$Invullen geeft:$\large afname = \frac{{93,75 - 180}}{{180}} \times 100\% \approx - 0,4792$Je hebt ongeveer 48% korting gekregen.Zie Procenten - hoofdstuk 2 - VMBO WvR zaterdag 17 december 2011
WvR zaterdag 17 december 2011
©2001-2024 WisFaq