Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rek reeks en Meetk reeks

Dag Wisfaq team,

Neem je voor de exponentiële functie : y=a^x voor de x waaarden die tegemoetkomen aan een rekenkundige rij, dan vormen de beelden y een meetkundige reeks . Bewijs dit .
dus voor x: x,x+v,x+2v;x+3v dan bereken ik bijvoorbeeld

voor y :
a^x+v/a^x=a^v
a^(x+2v)/a^x+v=a^x+2v-x-v=a^v
Is dit voldoende als bewijs?
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 17 december 2011

Antwoord

Ja, je laat zien dat het quotiënt van twee opvolgende termen steeds a^v oplevert, dus constant is. Daarmee is het een MR.

MBL
zaterdag 17 december 2011

©2001-2024 WisFaq