Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Richtingscoefficient

Ik vraag me af hoe ik het richtingscoefficient bereken in de volgende opgave:

Zelf heb ik bedacht dat de formule, die van een lineair verband is, dus: Y=ax+b. met b=86 (gram) x is hier eigenlijk t(tijd in jaren) en Y is hier eigenlijk H(hoeveelheid in gram). Ook heb ik bedacht dat het richtingscoefficient delta Y/delta X moet zijn.

de moeilijkheid is... moet ik bij x=1 97,7% van 86 gram nemen en bij x=2 97,7% van (97,7%x86 gram) nemen?
of eenmalig 2,3% van 86 gram nemen en ongeacht x deze vaste afname aanhouden als richtingscoefficient?

Of is er een speciale manier om procentuele afname om te zetten naar een richtingscoefficient?

Nino
Leerling bovenbouw vmbo - vrijdag 16 december 2011

Antwoord

Procentuele afname is geen lineair verband maar een exponentieel verband. De formule werkt dan wel een beetje anders.
Zie Herkennen van verbanden
Of is er een reden om aan te nemen dat het om een lineair verband gaat?

WvR
vrijdag 16 december 2011

©2001-2024 WisFaq