Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De mediaan en de TI83

Hoe vind ik de mediaan met de TI-83 als ik een bevolkingspiramide heb.

alvast bedankt!

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 januari 2003

Antwoord

Volgens http://sf3.uia.ac.be/jn/ising/markov.html geldt: "de matrix P is een kansmatrix omdat alle elementen groter of gelijk aan nul zijn, en de som van de elementen op ieder van de rijen gelijk is aan 1."

Dat levert:
1/5+1/3+x=1
1/3+1/2+y=1
z+u+v=1
Waarmee je x en y kan berekenen, maar z,v en u dus niet.

Zie Statistiek en de TI-83

WvR
donderdag 16 januari 2003

©2001-2024 WisFaq