Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66349 

Re: Afgeleiden berekenen

Dag Gilbert,

De oplossing moet dus met het systeem samengestelde functie en productregel worden gerealiseerd.
ik denk dan zo:
f(x)=(2x-1)2*(3x-2)3
f'x)=2(2x-1)*2*(3x-2)3+3(3x-2)2*3*((2x-1)2
f'x)=4(2x-1)(3x-2)3+9(3x-2)2(2x-1)2
f'x)= ((2x-1)(3x-2)2)(4(3x-2)+9(2x-1)))
f'x)= (2x-1)(3x-2)2(30x-17)

Zo kan je dan ook vlug de nulpunten bepalen.
Ik hoop dat alles klopt.Voor mij is het een test over afgeleiden berekenen die al een hele tijd geleden is...
Vriendelijke groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 13 december 2011

Antwoord

Zo te zien klopt het

GHvD
dinsdag 13 december 2011

©2001-2024 WisFaq