Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66366 

Re: Re: Snijpunten van 2 grafieken berekening voor a

Dag Leo,
ik loste het zo op met tgx= sinx/cosx
Dus:
sin22x/cos22x=4sin2x
sin22x=4sin2xcos22x
sin22x=4sinx(1-sin22x)
sin22x=4sin2x-4sin32x
4sin32x+sin22x-4sin2x=0
sin2x(4sin22x+sin2x-4)=0 Uiteenvallen in 2 vergelijkingen:
1)sin2x=0 of 2x= k360 en x=k180

2)sin2x= -1±Ö(1+64)/8

sin2x= (-1+8,062257748)/8( andere vergelijking levert een getal kleiner dan -1 en biedt geen oplossing....
sin2x=0,882782218
2x=61,97982382
x=30,98991191
x=30°59'24" en x=180-30°59'24"=149°0' 36"
V= {x(1)= k180 ; x(2)=30°59'24";x(3)=149°0'36"}
Hopelijk ook correct allemaal...

Groetjes,
Rik

iRik L
Iets anders - zondag 11 december 2011

Antwoord

In de opgave staat : f(x) = tan2x en niet tan22x.
Dat geeft een heel ander resultaat.

LL
zondag 11 december 2011

©2001-2024 WisFaq