Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten van 2 grafieken berekening voor a

de vraag: x€ [0;π] zijn de funtcies f(x)= tan2x en g(x)= 4sin2x gegeven.

1) A(a,f(a)) met a € ]0;π/2[ is een snijpunt van f en g bereken a?

ik kan er zelfs gewoon niet aan beginnen?

Mvg, Robin

Tim
3de graad ASO - zondag 11 december 2011

Antwoord

Hallo

Het komt er dus op neer dat zoekt voor welke waarde van x deze 2 krommen elkaar snijden.
Stel daarvoor f(x) = g(x)
Vervang sin(2x) door de vorm waarin enkel tan(x) voorkomt.
Je bekomt zo een vergelijking van de derde graad in tan(x)
Door deze vergelijking op te lossen vind je de waarde van tan(x) waarvoor de 2 krommen elkaar snijden.
Hier kun je tenslotte x berekenen.

Ok?

LL
zondag 11 december 2011

 Re: Snijpunten van 2 grafieken berekening voor a 

©2001-2024 WisFaq