\require{AMSmath} Bewijs rekenregels logaritmen Hoe wordt de regel g log (a) = log (a)/log (g) bewezen? Of de uitgebreide versie hiervan: g log (a) = p log (a)/p log (g)? Anne Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 december 2011 Antwoord Hallo Anne, Noem glog(a) = b. Volgens de definitie van logaritmen betekent dit precies hetzelfde: gb = a Dan geldt ook: plog(gb) = plog(a) b×plog(g) = plog(a) b = (plog(a))/(plog(g)) dus: glog(a) = p log(a)/p log(g) (p = grondtal van logaritme). Is het zo duidelijk? GHvD zaterdag 10 december 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe wordt de regel g log (a) = log (a)/log (g) bewezen? Of de uitgebreide versie hiervan: g log (a) = p log (a)/p log (g)? Anne Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 december 2011
Anne Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 december 2011
Hallo Anne, Noem glog(a) = b. Volgens de definitie van logaritmen betekent dit precies hetzelfde: gb = a Dan geldt ook: plog(gb) = plog(a) b×plog(g) = plog(a) b = (plog(a))/(plog(g)) dus: glog(a) = p log(a)/p log(g) (p = grondtal van logaritme). Is het zo duidelijk? GHvD zaterdag 10 december 2011
GHvD zaterdag 10 december 2011
©2001-2024 WisFaq