\require{AMSmath} Aantal en teken zoeken We moeten bij een oefening het aantal en teken zoeken van een vergelijking van de 2de graad. vgl: 2x2-(m-1)x + m -1 Dus 1st moeten we de discriminant zoeken: ik kom: m2 -10m + 10 uit, maar dit kan niet kloppen denk ik... kan je me helpen? Chris 2de graad ASO - zaterdag 10 december 2011 Antwoord Hallo Chris, b = -(m-1), dus: b2 = -(m-1) × -(m-1) = (m-1)×(m-1) = m2 - 2m + 1 D = b2 -4×a×c, dus: D = m2 - 2m + 1 -4×2×(-1) D = m2 - 2m + 1 + 8 D = m2 - 2m + 9 OK zo? GHvD zaterdag 10 december 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
We moeten bij een oefening het aantal en teken zoeken van een vergelijking van de 2de graad. vgl: 2x2-(m-1)x + m -1 Dus 1st moeten we de discriminant zoeken: ik kom: m2 -10m + 10 uit, maar dit kan niet kloppen denk ik... kan je me helpen? Chris 2de graad ASO - zaterdag 10 december 2011
Chris 2de graad ASO - zaterdag 10 december 2011
Hallo Chris, b = -(m-1), dus: b2 = -(m-1) × -(m-1) = (m-1)×(m-1) = m2 - 2m + 1 D = b2 -4×a×c, dus: D = m2 - 2m + 1 -4×2×(-1) D = m2 - 2m + 1 + 8 D = m2 - 2m + 9 OK zo? GHvD zaterdag 10 december 2011
GHvD zaterdag 10 december 2011
©2001-2024 WisFaq