Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66314 

Re: Rekenen met vectoren

Ik heb deze vraag ook ooit moeten oplossen op een examen. Volgens mij zijn antwoord (A) en (B) correct.

Vermits ab + bc = 0
bc = -ab
c = -ab/b
c = -a

Dit wil dus eigenlijk zeggen dat de tekening er als volgt uit ziet:

^a
|
|
|
|------------ b
|
|
|c
v

Dus b is in ieder geval orthogonaal met a + c, maar c = -a.
Is het dan niet antwoord (A) en (B)? Of heb ik een verkeerde denkwijze?

Elise
Student Hoger Onderwijs België - zondag 4 december 2011

Antwoord

De grote fout is dat je denkt dat je `door b kunt delen'; kijk nog eens goed naar de definitie van het inwendig product en je zult zien dat dat op niets gebaseerd is.

kphart
maandag 5 december 2011

©2001-2025 WisFaq