Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66277 

Re: Re: Re: Re: Een assenstelsel tekenen

Kun je ook de volgende stapgrootte gebruiken bij de verticale as op de onderste assenstelsel:

10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, enz.
Hieronder is een beelddiagram is de gemiddelde daarvan:

2x10 = 20
6x10 = 60
4x10 = 40
6x10 = 60
8x10 = 80
+
-----
260:26=10
10 fietsen is dus het gemiddelde van de deze beelddiagram.
Is de modus van de onderste steel-blad-diagram het volgende? De modus van deze steel-blad-diagram is 4,5. Want 4,5 komt het meest voor in een rij gegevens.

Kun je mijn vragen zo snel mogelijk beantwoorden, want ik heb a.s donderdag een toets. A.U.B, ik vind het moeilijk.

sahil
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 29 november 2011

Antwoord

Je kunt ook stapjes van 5 gebruiken, zeker. Eigenlijk zijn het dan stapjes van 5000...



q66292img1.gif

Voor het gemiddelde moet je delen door 5, het aantal maanden. Denk maar aan 'wat is het gemiddelde per maand'. Het gemiddelde is dus 260/5=52

q66292img2.gif

Mediaan is 4,5? Helemaal goed!

WvR
dinsdag 29 november 2011

 Re: Re: Re: Re: Re: Een assenstelsel tekenen 

©2001-2024 WisFaq