Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66265 

Re: Vind de coordinaten van de kromme waar de raaklijn horizontaal en vertikaal

Bedankt voor je reactie. Het is niet de bedoeling om dit uit te rekenen met de rekenmachine. Dat r2 staat voor x2+y2 is mij bekend. Ik zit in de knoei met de kwadraat van de r.

Frits
Iets anders - zondag 27 november 2011

Antwoord

Frits,
dy/dx=T/N met T=dy/dq=r'sinq+rcosq en N=dx/dq=r'cosq-rsinq,zodat dy/dx=(rr'sinq+r2cosq)/(rr'cosq-r2sinq)'.
Nu is rr'=cos(2q). Invullen geeft dat dy/dx=tang(3q).Verder moet het wel lukken.

kn
maandag 28 november 2011

©2001-2024 WisFaq