Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66257 

Re: Exponentiële groei

Dag Hans,
Ben een paar dagen "out" geweest " en wat ziekjes.
Ik hzeb 2 punten genomen op de rechte in uw plaatje en nagerekend wat de waarden op den y-as zijn of de ln(N)- as
Ik kom dan volgende co uit: A(0,5;5,32);B(1;6);C(1,5;6,4) enD(2,6,95) en dit levert een mooie rechte op
De rechte wordt met punt A en B:
y-6=((5,32-6)/(0,5-1))(x-1)
of :
y=1.36x-1.36+6
y=1,36x+4.64
De helling is dan tana= 6-4.64/1= 1.36 wat idem is aan de rico in de vergelijking hierboven...
en a=53)40'23"
Snijpunt y-as =(0;4,64)
N(0)= 120 en k=1.08 zou het juiste antwoord zijn.Of heb ik mij ergens vergist...? Nog maar eens dan ??
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 27 november 2011

Antwoord

Je neemt voor A(0.5;5.32) en voor B(1;6)
Als je nu eens voor de tweede coordinaat van A en B iets nauwkeuriger benaderingen neemt.
Bijvoorbeeld A(0.5;5.328) en voor B(1;5.869) dan komt de helling al een stuk beter uit.
Bedenk ook dat het snijpunt met de y-as ln(N(0)) voorstelt.

hk
zondag 27 november 2011

©2001-2024 WisFaq