Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het berekenen van de hoekversnelling

Een punt aan de omtrek van een slijpsteen legt gedurende de 1e seconde één keer de cirkelomtrek af. De beginsnelheid is nul. Bereken de hoekversnelling en het aantal radialen dat tijdens de vierde seconde doorlopen wordt. Na hoeveel tijd is de omtrek drie keer doorlopen?
Antw zijn:

Gevraagd
A: Hoekversnelling tijdens de vierde seconde t=4 sec:
Form:

is de hoekverdraaing in bepaalde tijd (sec)
En het aantal radialen wat doorlopen is tot dan.
B: Na hoeveel tijd is de omtrek 3x doorlopen?.

Opl:
A: wat gaat hier fout ?
B:

klopt dit

w den
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 26 november 2011

Antwoord

Hallo,

Bij het insturen van je vraag zijn je formules en berekeningen niet overgekomen. Ik kan dus niet zien wat er bij jouw uitwerking fout gaat. Ik kan de opgave wel uitwerken.

Ik noem:
  • j = doorlopen hoek in rad
  • w = hoeksnelheid in rad/s
  • a = hoekversnelling in rad/s2
Uit de opgave maak ik op dat je uit de gegevens van de eerste seconde de hoekversnelling moet berekenen en dat je verder moet aannemen dat deze hoekversnelling constant is. Dan gelden deze formules:
  1. a = c
  2. w = òa×dt = c×t
  3. j = òw×dt = 1/2c×t2
Nu kunnen we gaan rekenen:

Hoekversnelling: op t=1 geldt: j = 2p rad. Invullen in (3) geeft: c = 4p rad/s2

Doorlopen hoek in 4e seconde: jt=4 - jt=3 = 32p - 18p = 14p rad

Omtrek 3 keer doorlopen betekent: j = 6p rad. Invullen in (3) geeft:

6p = 2p×t2 Þ t = Ö3 s

OK?

GHvD
zaterdag 26 november 2011

 Re: Het berekenen van de hoekversnelling 

©2001-2024 WisFaq