Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66223 

Re: Blauwe plek

Dag Leo,
Ik herhaal mijn vraag want misschien is ze dusslecht geformuleerd.een blauwe plek heelt exponentieel.Als S(0) de oorspronkeleijke oppervlakte is dan de de oppervlakte na t dagen:
S=S(0)*e^-0,35t
Na hoeveel dagen is de helft van de blauwe plek geheeld?
Hier ben ik dus vergeten te melden :...."de helft van..."
Excuus aub,
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 21 november 2011

Antwoord

Als de helft is genezen, geldt : S/S(0) = 1/2

Dus wordt de vergelijking :

e-0,35t = 1/2

of

-0,35.t = ln(1/2)

0,35.t=ln(2)

LL
dinsdag 22 november 2011

©2001-2024 WisFaq