\require{AMSmath} Natuurlijke logaritme Ik kwam niet uit bij deze vraag 3In(4x)-4In(x)=1,6 Ik kan het wel door middel van een plot maar met algebra lukt het niet. Mark P Student hbo - maandag 21 november 2011 Antwoord Hallo Mark, Bedenk dat ln(a.b) = ln(a) + ln(b). Pas dit toe op ln(4x). Haakjes wegwerken en vereenvoudigen, dan krijg je een vergelijking van deze vorm: ln(x) = ...... Je weet dan vast wel hoe je x uitrekent. Lukt het hiermee? GHvD maandag 21 november 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kwam niet uit bij deze vraag 3In(4x)-4In(x)=1,6 Ik kan het wel door middel van een plot maar met algebra lukt het niet. Mark P Student hbo - maandag 21 november 2011
Mark P Student hbo - maandag 21 november 2011
Hallo Mark, Bedenk dat ln(a.b) = ln(a) + ln(b). Pas dit toe op ln(4x). Haakjes wegwerken en vereenvoudigen, dan krijg je een vergelijking van deze vorm: ln(x) = ...... Je weet dan vast wel hoe je x uitrekent. Lukt het hiermee? GHvD maandag 21 november 2011
GHvD maandag 21 november 2011
©2001-2024 WisFaq