Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Natuurlijke logartime

Wij moeten met wiskunde een aantal opgaves maken met logaritmen. Ik had op havo wiskunde b gewoon. maar ze stelden een vraag over de volgende vergelijking

Maak y vrij
In(y)-a In(x)=In(5)
Ik snap niet wat ik hier moet doen y isoleren? gelden voor natuurlijke logaritme andere regels dan normaal?

Mark P
Student hbo - maandag 21 november 2011

Antwoord

Hallo Mark,

Het zal inderdaad de bedoeling zijn om y te isoleren, dus de formule te schrijven in deze vorm:

y = ......

Hiervoor moet je rekenregels voor logaritmen toepassen. De regels voor natuurlijke logaritmen zijn hetzelfde als voor andere logaritmen (= logaritmen met een ander grondtal).

Kan je hiermee vooruit?

GHvD
maandag 21 november 2011

©2001-2024 WisFaq