Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Satelliet

Goede dag,
Een satelliet heeft een electriciteitsvoorziening met een vermogen van:
P= 120*e^-0.004t
metP uitgedrukt in watt en t het aantal dagen na de lancering.
Voor de werking van de satelliet is een vermogen van 10 Watt nodig. Hoe lang gaat de satelliet dan mee?
Ik vulde in:
10=120*e^-0.004t en nam de log van beide leden
Ln10=ln120+ln e^-0.004t
ln10=ln120-0.004t*lne (lne=1)
ln120-ln10= 0.004t
t= (ln120-ln10)/0.004
t=269,7 dagen .
Het antwoord moet wel 621 zijn...Wat gaat er mis?
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 21 november 2011

Antwoord

(ln(120)-ln(10))/0.004 is 621.227 volgens mijn rekendoos.

hk
maandag 21 november 2011

©2001-2024 WisFaq