Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66217 

Re: Ontbinden in factoren

Goede dag,
Het kan toch ook zonder eerst wegwerken haakjes als men eerst schrijft:
3(a+b)2-2(a+b)a-b)-a(a+b)
= (a+b)(3(a+b)-2(a-b)-a))
= (a+b)(3a+3b-2a+2b-a)
= (5b)(a+b)
Mgv,
RIK

Rik Le
Iets anders - zondag 20 november 2011

Antwoord

Hallo Rik,

Kan ook, in dit geval komt het goed uit dat(a+b) een gemeenschappelijke term is. Voor het overige deel is het toch ook weer haakjes wegwerken.

GHvD
zondag 20 november 2011

©2001-2024 WisFaq