Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herleiden

Beste mensen,

Ik heb maandag een proefwerk voor wiskunde,
maar ik heb een klein probleem.

Als ik een formule herleid dan lukt dat wel:
(x-8)(x+7)=x2+7x-8x-56=x2-x-56
Maar als er een min voor de haakjes staat weet ik niet hoe dat moet:
Bijvoorbeeld:
-(x+6)(-x+3)
Ik hoop dat julie mij kunnen helpen,
Met vriendelijke groet

Maartj
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 19 november 2011

Antwoord

Hallo Maartje,

Eigenlijk staat in jouw voorbeeld:

(-1)(x+6)(-x+3)

Dan kan je eerst de termen (-1) en (x+6) vermenigvuldigen, je krijgt dan:

(-x-6)(-x+3)

Dan vermenigvuldig je deze termen op de bekende manier:

x2 -3x +6x -18 = x2 +3x -18

Duidelijk zo?

GHvD
zaterdag 19 november 2011

©2001-2024 WisFaq