\require{AMSmath} Het oplossen van een vergelijking met machten Hoi, ik snap niet hoe je deze vergelijking op kan lossen.f(x) = 1/25x5 - 1/4x3= 0Ik denk dat je met enkele haakjes moet werken, maar ik weet niet wat je dan buiten haakjes moet halen. Franci Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 november 2011 Antwoord Eerst maar 's die breuken weg en dan ontbinden in factoren:$\eqalign{ & \frac{1}{{25}}x^5 - \frac{1}{4}x^3 = 0 \cr & \times 100 \cr & 4x^5 - 25x^3 = 0 \cr & x^3 \left( {4x^2 - 25} \right) = 0 \cr & Enz... \cr} $Lukt het dan verder? WvR maandag 14 november 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, ik snap niet hoe je deze vergelijking op kan lossen.f(x) = 1/25x5 - 1/4x3= 0Ik denk dat je met enkele haakjes moet werken, maar ik weet niet wat je dan buiten haakjes moet halen. Franci Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 november 2011
Franci Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 november 2011
Eerst maar 's die breuken weg en dan ontbinden in factoren:$\eqalign{ & \frac{1}{{25}}x^5 - \frac{1}{4}x^3 = 0 \cr & \times 100 \cr & 4x^5 - 25x^3 = 0 \cr & x^3 \left( {4x^2 - 25} \right) = 0 \cr & Enz... \cr} $Lukt het dan verder? WvR maandag 14 november 2011
WvR maandag 14 november 2011
©2001-2024 WisFaq