Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 66145 

Re: Bacteriecultuur

Dag Hans,
Hebben we dan Bc=100*(2/12)^t/12 ?
Ik zie het niet zo duidelijk,hoor ..
Groeten,
rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 9 november 2011

Antwoord

Eerst moet je je maar eens realiseren wat je wilt dat Bc(t) voorstelt.
In dit geval ligt het het meest voor de hand om Bc(t) het aantal bacterien na t maanden voor te laten stellen.
Dan is de formule voor Bc(t): Bc(t)=100*2t

Na drie maanden: t=3
Na een jaar: t=12

De groeifactor per week kun je dan het best gelijk stellen aan
t^(7/30).

hk
woensdag 9 november 2011

©2001-2025 WisFaq