\require{AMSmath} Formule slingertijd veranderen in g Hoe bereken ik g van de formule (slingertijd):Ts=2$\pi$·√(l/g) Amanda Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 november 2011 Antwoord Hallo Amanda,De eerste stap doe ik voor. Verder zal ik stap voor stap aangeven wat je moet doen, jij gaat dit dan uitvoeren, OK?links en rechts van het =-teken delen door 2$\pi$. Je krijgt dan:Ts/2$\pi$ = √(l/g)links en rechts kwadraterenlinks en rechts delen door lAls het goed is, heb je nu deze vorm:A/B = 1/g. (A en B zijn in werkelijkheid natuurlijk wat ingewikkelder). Links en rechts mag de de breuken omkeren. Je krijgt dan:B/A = g/1ofwel:g = B/AKom je er zo uit? Als het niet lukt, geef dan aan tot welke stap je bent gekomen. Succes! GHvD donderdag 3 november 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken ik g van de formule (slingertijd):Ts=2$\pi$·√(l/g) Amanda Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 november 2011
Amanda Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 november 2011
Hallo Amanda,De eerste stap doe ik voor. Verder zal ik stap voor stap aangeven wat je moet doen, jij gaat dit dan uitvoeren, OK?links en rechts van het =-teken delen door 2$\pi$. Je krijgt dan:Ts/2$\pi$ = √(l/g)links en rechts kwadraterenlinks en rechts delen door lAls het goed is, heb je nu deze vorm:A/B = 1/g. (A en B zijn in werkelijkheid natuurlijk wat ingewikkelder). Links en rechts mag de de breuken omkeren. Je krijgt dan:B/A = g/1ofwel:g = B/AKom je er zo uit? Als het niet lukt, geef dan aan tot welke stap je bent gekomen. Succes! GHvD donderdag 3 november 2011
GHvD donderdag 3 november 2011
©2001-2024 WisFaq