Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule in mijn rekenmachine zetten

Hallo,
Ik heb moeite met de volgende formule in mijn rekenmachine te zetten: 5x+6/$\sqrt{}$2x+9
Ik moet vanuit daar een grafiek tekenen en daarbij dy/dx -4 doen daar moet uitkomen 19. en dit klopt niet bij mij. Hoe los ik dit op?

Richel
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 november 2011

Antwoord

Waarschijnlijk bedoel je zoiets als $y=\Large\frac{5x+6}{\sqrt{2x+9}}$. In zo'n geval moet je haakjes schrijven! Haakjes om de teller aan te geven en bij de wortel aangeven waar je de wortel van wilt hebben.

Dus Y1=(5X+6)/$\sqrt{ }$(2x+9). Als je dat doet dan weet je ook zeker dat je GR 'snapt' wat je bedoelt. Haakjes dus!

WvR
donderdag 3 november 2011

©2001-2024 WisFaq