\require{AMSmath} Integralen Met welke methode kan ik de volgende 2 Integralen Berekenen ? 1) 1/x3+8 dx 2) ln(x+1)/√(x+1) dx Mustaf Student universiteit - woensdag 2 november 2011 Antwoord Hallo1) Schrijf x3+8 = (x+2)(x2-2x+4)en splits de breuk dan in partieelbreuken :Nog een tip : x2-2x+4 = x2-2x+1+3 = (x-1)2+32) dx/√(x+1) = 2.d(√(x+1))Je hebt dus :2.$\int{}$ln(x+1).d√(x+1)Pas nu partiële integratie toe.Ok? LL woensdag 2 november 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Met welke methode kan ik de volgende 2 Integralen Berekenen ? 1) 1/x3+8 dx 2) ln(x+1)/√(x+1) dx Mustaf Student universiteit - woensdag 2 november 2011
Mustaf Student universiteit - woensdag 2 november 2011
Hallo1) Schrijf x3+8 = (x+2)(x2-2x+4)en splits de breuk dan in partieelbreuken :Nog een tip : x2-2x+4 = x2-2x+1+3 = (x-1)2+32) dx/√(x+1) = 2.d(√(x+1))Je hebt dus :2.$\int{}$ln(x+1).d√(x+1)Pas nu partiële integratie toe.Ok? LL woensdag 2 november 2011
LL woensdag 2 november 2011
©2001-2024 WisFaq