Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische vergelijkingen

Bgsin(x) + 2Bgcos(x) = pi/2

ik heb dit vraag gesteld en uw antwoord is x=1, maar ik heb tussen stappen nodig. hoe moet ik eraan beginnen

Mustaf
Student universiteit België - dinsdag 1 november 2011

Antwoord

Misschien dat je in het vervolg eerst de Spelregels eens kan lezen voor je een vraag stelt.
Ten tweede: als je een antwoord hebt gekregen kun je rechts onderaan op een knopje drukken om een reactie op een vraag te geven. Lijkt me overzichtelijker dan een nieuwe vraag het heelal in te sturen.
Nu jouw probleem:
gebruik Bgcos(x)=p/2-Bgsin(x) en je houdt een simpele vergelijking in Bgsin(x) over.

hk
dinsdag 1 november 2011

 Re: Cyclometrische vergelijkingen 

©2001-2024 WisFaq