Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Steen in een put

Goede morgen,
Ik werp een steen in een diepe put en hoor een plons na 5 seconden.
S= 4,9t2 is gegeven omdat bij het vallen ven de steen na t seconden S meteris afgelegd .De snelheid van het geluid is 330m/sec. Hoe diep is die put??. Ik kom maar niet uit op 107 meter zoals het antwoordregister aangeeft.
Afgeleiden bracht ook geeno^plssing voor mij...

Rik Le
Iets anders - maandag 24 oktober 2011

Antwoord

Rik,
Zo moeilijk is dit niet.4,9t12=330t2 en t1+t2=5.Moet wel lukken.

kn
maandag 24 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq