Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65928 

Re: Straal van cirkel berekenen

Dag Lieke,
Rond C3 vind ik :
3-Ö(x-1)2+y2=y en oplossen geeft de parabool:
(3-y)2=(x-1)2+y2
9-6y+y2= x2-2x+1+y2
y=(-x2+2x+8)/6
Dit is mijn "conflictlijn toch, niet ? Oplossen geeft dan de nulpunten x1=-2 en x2=4
Maar hoe vind ik nu die staal van C3:r=0,96?
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 24 oktober 2011

Antwoord

Dag Rik,
Je hebt nu twee parabolen, dat zijn allebei conflictlijnen. Hun snijpunt is het middelpunt van C3.
Je hebt denk ik een foutje gemaakt bij het vinden van die snijpunten.
Het antwoord is x=2,8 en daarmee kan je de y-coordinaat uitrekenen.
Omdat C3 de x-as raakt is dat tevens de straal van C3.
Groeten,
Lieke.

ldr
zaterdag 29 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq