Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65973 

Re: Hyperbool

Bedankt!
Maar ik heb dit dus geprobeerd... maar toch kom ik nog altijd verkeerd uit :(
Zou je het anders eens wat meer willen uitschrijven?
alvast bedankt,
eva

eva
3de graad ASO - zondag 23 oktober 2011

Antwoord

Eva,
Invullen geeft:225/16a2-9/(25-a2)=1. Hieruit volgt:225(25-a2)-9(16a2)=
16a2(25-a2), dus 16a4-769a2+5625=0.Nu wortelformule toepassen.

kn
zondag 23 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq