Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Seconden van een beat

Een Zwitsers horlogemerk heeft een nieuw tijdsysteem bedacht naast het huidige tijdsysteem. In het gewone tijdsysteem geef je de tijd aan in uren,minuten en seconden. Het nadeel hierbij is dat het niet overal op aarde even laat is. Daarom moet je goed nadenken hoe laat je vanuit nNederland moet bellen om bijvoorbeeld iemand in New York tijdens de lunch te bereiken. In dat nieuwe tijdsysteem is het overal op de werewld even laat. Het nieuwe systeem werkt als volgt. Een etmaal van 24 uur wordt verdeeld in 1000 eenheden, beats genaamd. Daarbij is afgesproken dat 000 beats valt op middernacht in Zwitserland, waar Swatch vandaan komt. Wanneer het daar 570 beat is, is het overal op de wereld 570 beat.

1a = Hoeveel seconden duurt 1 beat?

Ili
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 oktober 2011

Antwoord

1000 beats = 1 etmaal = 24 uur = 24 x 60 x 60 = 86400 seconden.
Als bovenbouwer weet je nu wel te zeggen hoeveel seconden 1 beat duurt.
Zie de opgave/uitwerking in bijv. een Havo-examenbundel, jaar 2002, eerste tijdvak.

MBL
zondag 23 oktober 2011

 Re: Seconden van een beat 

©2001-2024 WisFaq