Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hyperbool

Hallo,
ik zit vast bij een oefening over de hyperbool. zou er mij iemand kunnen helpen?
dit is hem:
zoek de hyperbool met als brandpunt F(5,0) en gaat door het punt P(15/4,-3)
Ik heb al vanalles geprobeert, maar telkens kom ik verkeerd uit :s
Hopelijk kan er mij iemand helpen?
alvast bedankt,
Eva

eva
3de graad ASO - zondag 23 oktober 2011

Antwoord

Eva,
De vgl.is x2/a2-y2/(c2-a2)=1. Nu c=5 en x=15/4 en y=-3 invullen geeft a2=9.

kn
zondag 23 oktober 2011

 Re: Hyperbool 

©2001-2024 WisFaq