Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partiele afgeleide

Hoe differentieer ik deze functie naar x?$\sqrt{x^{2}+y}$?
Het antwoord is $\sqrt{y}$

Hugo
Student universiteit - donderdag 20 oktober 2011

Antwoord

Zoals het er nu staat klopt het zeker niet. Is de opgave goed weergegeven? Of is het antwoord fout?
De partiele afgeleide van $f(x,y)=\sqrt{x^{2}+y}$ is $f_x=\large\frac{x}{\sqrt{x^{2}+y}}$.

WvR
donderdag 20 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq