Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65935 

Re: Belichting van een boek

Dag Hans,
Ja, ik had al afgeleid maar kom niet op $\sqrt{2}$/2 uit.
f(x)= (kx)/($\sqrt{ }$^(x2+1)3
f(x)=(kx)/(x2+1)3/2)
f'x)=(k(x2+1)3/2-3/2(x2+1)1/2·2x·kx)/((x2+1)3)
f'x)=((x2+1)1/2((k(x2+1)3-3x2k))/(x2+1)3
f'x)= k(x2+1)1/2((x2+1)3-3x2═0
k(x2+1)1/2(x6+3x4+3x2+1-3x2)=
x6+3x4=0
x=0 Waar gaat het mis?
Groetjes,
Rik

ik Lem
Iets anders - woensdag 19 oktober 2011

Antwoord

Bij de vereenvouding van
f'(x)=(k(x2+1)3/2-3/2(x2+1)1/2·2x·kx)/((x2+1)3)
naar
f'(x)=((x2+1)1/2((k(x2+1)3-3x2k))/(x2+1)3
Dat moet zijn
f'(x)=((x2+1)1/2((k(x2+1)^1-3x2k))/(x2+1)3
en dus
f'(x)=k.((x2+1)1/2(x2+1-3x2)/(x2+1)3

hk
woensdag 19 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq