Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65887 

Re: Re: Enkele vraagjes over limieten, continuiteit en differentieerbaarheid

Vraag 2:
Het is inderdaad niet voor p=1, even een snel denk foutje. Het correcte antwoord is p=0 als ik het goed heb.
Maar nu is de vraag om aan te tonen dat deze functie ook differentieerbaar is in 0? Ik dacht een functie kan alleen maar differentieerbaar zijn in een bepaald punt, als deze ook continu is in dat punt. Dus als f differentieerbaar is voor een bepaalde waarde van p, is dat voor p=0. Hoe pak ik dat verder aan? Moet ik dan aan tonen dat de volgende limiet bestaat
Lim(h naar 0) f(x+h)-f(x) / h ?
Zo ja hoe pak ik dat aan?

Alvast bedankt

Studen
Student universiteit - zondag 16 oktober 2011

Antwoord

In dit geval zou je dan krijgen lim(h naar 0) f(0+h)-f(0)/h.
Maak dan onderscheid tussen h nadert van boven en van onder tot 0.
Een andere mogelijkheid is aan te tonen dat lim(x¯0)f'(x)=lim(x0)f'(x).

hk
zondag 16 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq