\require{AMSmath} Natuurlijke logaritmen Wat is de afgeleide van ln(x(t)alpha naar tijd?Gegeven is:Z(t) = X(t)alphaZ afgeleid naar tijd gedeeld door Z(t) = de afgeleide van ln(Z(t)) naar tijd.Ik moet bewijzen dat Z afgeleid naar tijd gedeeld door Z(t) gelijk is aan:alpha · X(t) afgeleid naar tijd over X(t).Ik loop halverwege vast, dus ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.Alvast bedankt! Sas Student universiteit - vrijdag 14 oktober 2011 Antwoord $\eqalign{ & Z(t) = X(t)^\alpha \Rightarrow Z'\left( t \right) = \alpha \cdot X(t)^{\alpha - 1} \cdot X'(t) \cr & \frac{{Z'\left( t \right)}}{{Z(t)}} = \frac{{\alpha \cdot X(t)^{\alpha - 1} \cdot X'(t)}}{{X(t)^\alpha }} = \frac{{\alpha \cdot X'(t)}}{{X(t)}} \cr & \left[ {\ln (Z(t))} \right]' = \frac{1}{{Z(t)}} \cdot Z'(t) = \frac{{Z'\left( t \right)}}{{Z(t)}} \cr}$Hopelijk help dat. WvR zaterdag 15 oktober 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de afgeleide van ln(x(t)alpha naar tijd?Gegeven is:Z(t) = X(t)alphaZ afgeleid naar tijd gedeeld door Z(t) = de afgeleide van ln(Z(t)) naar tijd.Ik moet bewijzen dat Z afgeleid naar tijd gedeeld door Z(t) gelijk is aan:alpha · X(t) afgeleid naar tijd over X(t).Ik loop halverwege vast, dus ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.Alvast bedankt! Sas Student universiteit - vrijdag 14 oktober 2011
Sas Student universiteit - vrijdag 14 oktober 2011
$\eqalign{ & Z(t) = X(t)^\alpha \Rightarrow Z'\left( t \right) = \alpha \cdot X(t)^{\alpha - 1} \cdot X'(t) \cr & \frac{{Z'\left( t \right)}}{{Z(t)}} = \frac{{\alpha \cdot X(t)^{\alpha - 1} \cdot X'(t)}}{{X(t)^\alpha }} = \frac{{\alpha \cdot X'(t)}}{{X(t)}} \cr & \left[ {\ln (Z(t))} \right]' = \frac{1}{{Z(t)}} \cdot Z'(t) = \frac{{Z'\left( t \right)}}{{Z(t)}} \cr}$Hopelijk help dat. WvR zaterdag 15 oktober 2011
WvR zaterdag 15 oktober 2011
©2001-2024 WisFaq