Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maximale winst

Hallo ,
Een bedrijf kan wekelijks 15 stuks van een product maken Men kan elke week n stuks verkopen tegen een prijs van p €.Er geldt:p=106-(n2/4).De kostprijs om n stuks per week te maken is :(500+10n) Hoeveel stuks moeten er per week gemaakt worden om en maximale winst te waarborgen?
Ik heb alles vermenigvuldigd en dan nog eens met n maar kom er niet uit.Uitslag zou x=11 moetn zijn...
dus f(x)=(106-n2/4)·(500+10n)·n
maar kop er niet bij afleiden tto x=11 Er zal wel iets fout zijn....
De functie alleen graag, de rest geen probeem...
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 9 oktober 2011

Antwoord

W = (106 - 0,25n2)·n - (500 + 10n) zou ik bestuderen.
NB. Je schrijft in je eigen functie f(x) = .... maar rechts komt geen x voor.

MBL
maandag 10 oktober 2011

©2001-2025 WisFaq