Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65839 

Re: Maximale oppervlakte doos zonder deksel

Ik moet echt een functie met 2 variabelen geven. Het vak heet ook functies van meer variabelen.
Daarom loop ik ook vast. Bedankt voor de link overigens, dan ben ik al een stukje verder!

Marjol
Student hbo - zaterdag 8 oktober 2011

Antwoord

Kennelijk is de lengte van het karton ook een variabele. Noemen we dan x dan is de breedt gelijk aan $\large\frac{12}{x}$. Nemen we voor de afmetingen van het vierkantje dat we weg gaan knippen y. Dan krijg je iets als:

q65840img1.gif

Je kunt dan wel de inhoud uitdrukken in $x$ en $y$:
Inhoud = $\left( {x - 2y} \right)\left( {\frac{{12}}{x} - 2y} \right)y$
Zoiets?

De uitkomt is overigens niet echt verrassend!

WvR
zaterdag 8 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq