Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Ik moet de volgende vergelijking oplossen.
Ik moet op 18 en -14 uitkomen voor x.
Ik kom op 18 en 14 uit waarschijnlijk een min over het hoofd gezien maar weet niet waar.
2log8-2log2=4log|x-2|

Jan
Iets anders - zondag 12 januari 2003

Antwoord

Wat dacht je hier van:
2log8-2log2=4log|x-2|
3-1=4log|x-2|
4log|x-2|=2
|x-2|=42=16
x-2=16 of x-2=-16
x=18 of x=-14
Redelijk recht voor z'n raap zou ik zeggen...

WvR
zondag 12 januari 2003

©2001-2024 WisFaq