\require{AMSmath} Waarom kan je het grondgetal veranderen? Waarom kun je het grondgetal veranderen zonder dat het antwoord verandert?Bijvoorbeeld: waarom is 4log3/4log2 gelijk aan 10log3/10log2? Laura Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 oktober 2011 Antwoord In het algemeen geldt:${}^a\log (b)$ = $\large\frac{{\log (b)}}{{\log (a)}}$Zie 1. Rekenregels machten en logaritmenJe gebruikt die regel om bijvoorbeeld met je GR 3log(2) of 2log(6) uit te rekenen. In jouw geval heb je te maken met een quotient van twee logaritmen en dan kan je met bovenstaande regel wel laten zien dat zoiets in dit geval klopt:$\large\frac{{{}^4\log (3)}}{{{}^4\log (2)}}$ = $\LARGE\frac{{\,\frac{{\log (3)}}{{\log (4)}}\,}}{{\frac{{\log (2)}}{{\log (4)}}}}$ = $\large\frac{{\log (3)}}{{\log (2)}}$Bij de laatste stap vermenigvuldig je teller en noemer met log(4) en dan klopt het precies.Helpt dat?PSIn plaats van 10log() schrijven we log() WvR dinsdag 4 oktober 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Waarom kun je het grondgetal veranderen zonder dat het antwoord verandert?Bijvoorbeeld: waarom is 4log3/4log2 gelijk aan 10log3/10log2? Laura Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 oktober 2011
Laura Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 oktober 2011
In het algemeen geldt:${}^a\log (b)$ = $\large\frac{{\log (b)}}{{\log (a)}}$Zie 1. Rekenregels machten en logaritmenJe gebruikt die regel om bijvoorbeeld met je GR 3log(2) of 2log(6) uit te rekenen. In jouw geval heb je te maken met een quotient van twee logaritmen en dan kan je met bovenstaande regel wel laten zien dat zoiets in dit geval klopt:$\large\frac{{{}^4\log (3)}}{{{}^4\log (2)}}$ = $\LARGE\frac{{\,\frac{{\log (3)}}{{\log (4)}}\,}}{{\frac{{\log (2)}}{{\log (4)}}}}$ = $\large\frac{{\log (3)}}{{\log (2)}}$Bij de laatste stap vermenigvuldig je teller en noemer met log(4) en dan klopt het precies.Helpt dat?PSIn plaats van 10log() schrijven we log() WvR dinsdag 4 oktober 2011
WvR dinsdag 4 oktober 2011
©2001-2024 WisFaq