Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65812 

Re: Cilinder straal en hoogte

Dag hans,
Ja, correctie natuurlijk !

$\pi$R2·h=2000
en dan R(1000-2$\pi$R2)=4000
1000R-2$\pi$R3=4000

$\pi$R3-500R+2000=0
Sorry voor de vergissing maar ik krijg nu nog geen dadelijke nulpunten natuurlijk...om een straal te vinden...
Groeten en bedankt voor je reactie
RIK

Rik Le
Iets anders - dinsdag 4 oktober 2011

Antwoord

Zoals ik je al zei: er komen geen mooie oplossingen uit.
Als het uit een Wiskundeboek komt zal het wel de bedoeling zijn dat je de grafische rekenmachine gebruikt.
Een aardige manier om het op te lossen biedt ook de site Wolfram Alpha:

hk
dinsdag 4 oktober 2011

©2001-2024 WisFaq